ΓΕΜΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Rosa canina L.

Η Γεμμοθεραπεία (ή Φυτοεμβρυοθεραπεία) είναι μια ιατρική πρακτική που βασίζεται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτικών εμβρυϊκών ιστών. Πρόκειται για κλάδο της Φυτοθεραπείας που χρησιμοποιεί εκχυλίσματα από νεαρά βλαστάρια, οφθαλμούς, νεαρά ριζίδια κά., δηλαδή φυτικό υλικό που βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης.

Οι φυτικοί εμβρυϊκοί ιστοί είναι η πηγή της εξαιρετικής ικανότητας των φυτών για μόνιμη ανάπτυξη και ανανέωση. Περιέχουν τις απαραίτητες ουσίες για να σχηματιστούν τα νέα μέρη του φυτού μετά τη χειμερινή ανάπαυση, και οι οποίες δεν μπορούν να απαντηθούν στο ενήλικο φυτό: ένζυμα, βιταμίνες, μεταλλικά άλατα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, νουκλεικά οξέα, ορμόνες, αυξητικές ουσίες.

Τα γεμμοεκχυλίσματα συγκεντρώνουν όλα τα δραστικά συστατικά και τις θεραπευτικές ιδιότητες του συνόλου του φυτού (φύλλα, άνθη, καρποί) και είναι σε θέση να αλληλεπιδρούν με τον ανθρώπινο οργανισμό και την παθολογιά του, συμβάλλοντας στην θεραπεία του.

Τα γεμμοεκχυλίσματα προορίζονται για εσωτερική χρήση, διαλύοντας καθορισμένες σταγόνες σε λίγο νερό. Πρόκειται γαι σκευάσματα 100% φυτικής προέλευσης πρακτικά χωρίς παρενέργειες, ακόμη και στην περίπτωση παρατεταμένης χρήσης.

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
F. Pitera, Gemmoterapia Clinica, DE FERRARI, Genova, 2007